Het lesmateriaal Nothing About Us is een onderdeel van het project Gehandicapte jongeren actief als wereldburgers van de Dutch Coalition on Disability and Development (DCDD). In dit project worden gastlessen aangeboden over ontwikkelingslanden en de positie van mensen met een handicap in deze landen. Het lesmateriaal bij deze gastlessen kan door docenten op het voortgezet (speciaal) onderwijs ook zelfstandig worden gebruikt.

DCDD, CMO en filmmaker Marijn Poels hebben de handen ineen geslagen en hebben bij de film ’Nothing about us’ dit gelijknamige lespakket geproduceerd.

Nothing About US

U kunt het lespakket gratis downloaden, maar we kunnen het u, tegen betaling, ook in fullcolour aanleveren. Ga daarvoor naar CMO's Winkel. Het pakket richt zich op VSO-scholen, maar kan natuurlijk ook door leerlingen en docenten van reguliere VO-scholen gebruikt worden.

In het lespakket wordt verschillende malen verwezen naar deze website. U vindt hier aanvullende teksten en uitgebreidere verhalen van de personen in het lesmateriaal.

Wij wensen de leerlingen en docenten veel lees- en lesplezier toe.

3 meisjes

foto: Liliane Fonds