andernieuws 8Nieuws, maar dan anders.

Vijf actiekranten over Kernenergie, Democratie, 7 Miljard mensen, (be)Zuinig(en) op het Zuiden en Vluchtelingen. Vijf keer grote nieuwsonderwerpen uit het Zuiden, rond ontwikkelingssamenwerking en wereldburgerschap, gericht op jongeren in de onderbouw van vmbo, havo en vwo in de leeftijd van 12-15 jaar.

Nieuws bereikt jongeren slecht én het gaat maar zelden over ‘het Zuiden’ en wat wij daar mee te maken hebben. Ander Nieuws brengt juist dat, in vier speciale uitgaven voor het onderwijs. ‘Anders’ omdat we de overtuiging hebben dat jongeren wel geïnteresseerd zijn als het nieuws meer op hun maat is gesneden, ook als het ver-van-hun-bed is.

Over het CMO

logo    logo 30 jaar

Het Centrum voor Mondiaal Onderwijs maakt lesmateriaal voor basis- en voortgezet onderwijs voor verschillende vakken of projecten. De onderwerpen: ontwikkelingssamenwerking, oorlog & vrede, mensenrechten, milieu, duurzame ontwikkeling en Europa.

 

Het CMO is deel van de Faculteit Managementwetenschappen van de RU Nijmegen.

Onze drijfveren

ninedots

Onderwijs is dé manier om jezelf en de wereld naar een hoger plan te tillen. Niet voor niks moeten van de VN alle kinderen naar school. Leerlingen leren om zelf na te denken, een oordeel te vormen en te handelen. We doen ons best docenten daarbij te ondersteunen en laten ons daarbij leiden door de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en het Earth Charter

 

Voor wat het waard is.

 CMO-tweets