interdependence logoHet CMO heeft drie nieuwe leerlijnen ontwikkeld: een over ‘Klimaatverandering’, een over ‘Migratie’ en een over ‘Vluchtelingen’. In het kader van een EU-educatieproject zijn meer leerlijnen in ontwikkeling. Doel van het project is het ontwikkelen van een nieuwe methodologie voor ontwikkelingseducatie en mondiaal onderwijs, bedoeld voor 3 en 4 havo/vwo.  Het CMO werkt binnen het project ‘Get up and Goals’ samen met partners uit 12 verschillende EU-landen. Lees meer.

Over het CMO

logo    logo 30 jaar

Het Centrum voor Mondiaal Onderwijs maakt lesmateriaal voor basis- en voortgezet onderwijs voor verschillende vakken of projecten. De onderwerpen: ontwikkelingssamenwerking, oorlog & vrede, mensenrechten, milieu, duurzame ontwikkeling en Europa.

 

Het CMO is deel van de Faculteit Managementwetenschappen van de RU Nijmegen.

Onze drijfveren

ninedots

Onderwijs is dé manier om jezelf en de wereld naar een hoger plan te tillen. Niet voor niks moeten van de VN alle kinderen naar school. Leerlingen leren om zelf na te denken, een oordeel te vormen en te handelen. We doen ons best docenten daarbij te ondersteunen en laten ons daarbij leiden door de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en het Earth Charter

 

Voor wat het waard is.

 CMO-tweets