islam 8expositie

Moslims in de kranten, moslims op tv, moslims in het politieke debat. Er is veel aandacht voor de islam en voor moslims, al jaren, meestal negatief.

Onze Islam-site ligt de nadruk op het gewone en niet op de extremen. Islam in the Spotlight gaat over het leven van alledag van de meeste moslims in Nederland, over de geschiedenis van de islam, over de invloed op kunst, cultuur en wetenschap, over de rol van vrouwen, et cetera.

Islam in the Spotlight bestaat uit de website, een prachtige fototentoonstelling die uit 20 panelen van 100x100 cm bestaat, en een bijbehorend lespakket voor voortgezet onderwijs. De tentoonstelling is bijna gratis te leen (tegen verzendkosten), het lespakket is helemaal gratis en via de site te downloaden nadat u naam en e-mailadres hebt geregistreerd. De tentoonstelling is in een digitale variant ook op de site te zien. Wat kleiner, dat wel.

Islam in the Spotlight is een co-productie met RISC, Reading (UK) en financieel mogelijk gemaakt door de EU.

Onze drijfveren

ninedots

Onderwijs is dé manier om jezelf en de wereld naar een hoger plan te tillen. Niet voor niks moeten van de VN alle kinderen naar school. Leerlingen leren om zelf na te denken, een oordeel te vormen en te handelen. We doen ons best docenten daarbij te ondersteunen en laten ons daarbij leiden door de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en het Earth Charter

 

Voor wat het waard is.

Over het CMO

logo    

Het Centrum voor Mondiaal Onderwijs maakt lesmateriaal voor basis- en voortgezet onderwijs voor verschillende vakken of projecten. De onderwerpen: ontwikkelingssamenwerking, oorlog & vrede, mensenrechten, milieu, duurzame ontwikkeling en Europa.

 

Het CMO is deel van de Faculteit Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen.