eudebat 8Europa en de Europese Unie, twee begrippen die vaak door elkaar worden gebruikt. Ten onrechte. Europa is een werelddeel met 45 landen, de Europese Unie een samenwerkingsverband waar 27 Europese landen deel van uitmaken. 
Goed. De Europese Unie dus. Voor de één een ver-van-mijn-bed-show, voor de ander boeiende materie.
Het is voor jongeren niet allemaal even interessant. De aanpak van fiscale fraude, de vrijmaking van de postmarkt, de aanpak van de vergrijzing, het zal wel. Maar er zijn onderwerpen genoeg die wel boeien, waarover jongeren een mening hebben, waarover ze kunnen debatteren.

Over het CMO

logo    logo 30 jaar

Het Centrum voor Mondiaal Onderwijs maakt lesmateriaal voor basis- en voortgezet onderwijs voor verschillende vakken of projecten. De onderwerpen: ontwikkelingssamenwerking, oorlog & vrede, mensenrechten, milieu, duurzame ontwikkeling en Europa.

 

Het CMO is deel van de Faculteit Managementwetenschappen van de RU Nijmegen.

Onze drijfveren

ninedots

Onderwijs is dé manier om jezelf en de wereld naar een hoger plan te tillen. Niet voor niks moeten van de VN alle kinderen naar school. Leerlingen leren om zelf na te denken, een oordeel te vormen en te handelen. We doen ons best docenten daarbij te ondersteunen en laten ons daarbij leiden door de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en het Earth Charter

 

Voor wat het waard is.

 CMO-tweets