Voedsel voor iedereen - opdracht

 

opdrachtMoeten we hiertoe ons dagelijks menu aanpassen? Zo ja, op wat voor manier dan?

Kunnen we vertrouwen op nieuwe technieken die ons helpen meer voedsel te maken, zonder dat het ten koste gaat van milieu, natuur en de beschikbare vruchtbare grond? Of is het zaak niet uitsluitend te vertrouwen op een verandering van eetgewoontes of op de toepassing van die nieuwe productietechnieken?

Zoek dat uit en kijk hoe je zelf bij kan dragen aan een toekomst zonder honger en ondervoeding in een schone wereld met veel levende natuur, hoe groot de wereldbevolking ook mag worden.

Daarna maken jullie een dagmenu met brunch en diner zoals dat er in 2030 er volgens jullie eruit gaat zien:

Dat doen jullie in drie versies:

  1. Zonder vlees, vis en andere dierlijke producten;
  2. Met gerechten die je al eet in het jaar waarin je deze les doet, maar dan op duurzame wijze bereid, of
  3. Met gerechten die nu nog ‘toekomstmuziek’ zijn, maar dat in 2030 wellicht niet meer zullen zijn.

Wat voor versie je ook maakt, maak in een toelichting duidelijk waarom de FAO, de IFAD en de WPF het restaurant sponsoren en jou vragen om het bekendheid te geven.

 

verwante lessen

Login Form