Geld verdienen dankzij een lening


Veel mensen op de wereld verdienen te weinig om van rond te komen. Of ze hebben helemaal geen werk, waardoor ze niets verdienen. Hoe dan ook, ze leven in armoede. Maar er is een manier om uit de armoede te komen. Je kunt een eigen bedrijfje of een eigen handel beginnen.

Maar daar heb je geld voor nodig en dat heb je meestal niet. Je moet dus geld lenen. Dan moet dat maar. Als je bedrijf of handel goed gaat draaien, verdien je er zoveel aan dat je niet alleen het geleende geld terug kunt betalen maar er ook nog geld voor jezelf aan overhoudt. Daarmee kom je uit de armoede.

Maar hoe krijg je een lening als je niet eens voldoende geld hebt om een fatsoenlijke woning te betalen of kleding, en als  je zelfs niet eens genoeg te eten hebt? Van gewone banken hoef je geen lening te verwachten.

Maar er zijn speciale banken die wél geld willen lenen aan arme mensen. Die banken lenen kleine bedragen uit aan die mensen. Maar met kleine leningen hebben deze banken talloze mensen uit de armoede geholpen.

microkredietDankzij een lening van het India Ontwikkelings- en Hulpfonds (IDRF)
kunnen deze twee vrouwen hun eigen kost verdienen

 

verwante lessen

Login Form