Schepping of evolutie

 

In 1974 vond een wetenschapper die in Oost-Afrika op zoek was naar oeroude voorouders van de mens een deel van een skelet. Het was ongeveer 4 miljoen jaar oud. Het was van een mensachtig wezen. Het wezen moet dus een van die oude voorouders van de mens zijn geweest. De wetenschapper noemde het wezen Lucy.

Volgens de wetenschapper was de vondst een aanwijzing dat de mens door evolutie is ontstaan uit apen. Evolutie betekent ‘geleidelijke ontwikkeling’. Door evolutie veranderen alle soorten levende wezens dus langzaam, waardoor nieuwe soorten dieren en planten ontstaan en oude soorten uitsterven. Zo zijn alle soorten ontstaan die we nu kennen.

lucyZo moet Lucy eruit hebben gezien toen ze ongeveer 4 miljoen jaar geleden in Oost-Afrika leefde

Bij de mens zou dat zó zijn gegaan: Eerst waren er alleen apen. Daarna begonnen enkele soorten apen langzaamaan menselijke eigenschappen. Uit die mensachtige apen ontstond een nieuw soort, de mens. Oude mensachtige soorten stierven uit. Ook de soort waar Lucy bij hoorde.

Veel christenen en moslims geloven dat de mensen door God zijn geschapen ‘naar zijn aangezicht’. Dus zoals God eruit ziet. Met de mensen zou God het heelal geschapen hebben, met daarin de aarde met alles daarop wat leeft.

Wie heeft er nou gelijk?

 

verwante lessen

Login Form