introEen vreemdeling is iemand die in Nederland verblijft en geen Nederlands paspoort heeft. Vaak wordt de aanwezigheid van vreemdelingen als problematisch gezien. In het dagelijks taalgebruik worden de termen vreemdelingen, migranten, allochtonen, vluchtelingen, asielzoekers en illegalen ten onrechte vaak door elkaar gebruikt. De hoogste tijd om duidelijkheid te verschaffen in deze ingewikkelde situatie.


Leerlingen: de opdrachten:

1. Vreemdelingen
2. Vluchtelingen
3. Internationale verdragen en acties
4. Vluchtelingenkampen
5. Asielbeleid
6. Economische vluchtelingen
7. SOS Europa
8. Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen
9. Uitgenodigde vluchtelingen

De slotopdracht is een foto-opdracht over vreemdelingen. Veel succes!
Docenten

Wij adviseren docenten eerst om zich te registreren om zo toegang te krijgen tot de verschillende docentenhandleidingen. Elke opdracht gaat vergezeld van een korte docentenhandleiding met educatieve suggesties, antwoorden op de vragen en de kerndoelen/eindtermen. De 10 docentenhandleidingen zijn daarbij ook door ons verzameld in één allesomvattende docentenhandleiding.

Wij verzoeken u om ons te helpen om de lessenserie 'Vluchtelingen & Asielzoekers' te verbeteren. Daarvoor hebben wij een evaluatieformulier ontwikkeld dat wij u graag per email toesturen. Voor de leerlingen hebben we een begin- en eindtoets beschikbaar.

Idealiter ziet de lessenserie er als volgt uit:

* Registratie
* Evaluatieformulieren voorafgaand aan de lessenserie
     * Kennis: begintoets voor leerlingen
     * Vaardigheden: tool
     * Handelen: tool
* Keuze uit de 9, 10 of 11 lesopdrachten voor leerlingen
* Evaluatieformulieren na afloop van de lessenserie
     * Kennis: eindtoets voor leerlingen
     * Vaardigheden: tool
     * Handelen: tool

Voor het evaluatieformulier en de toetsen kunt u een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 024-3615902.