Elk jaar in mei organiseert FiscFree de jaarlijkse Fiets Naar Je Werkdag. Daarmee vraagt de organisatie om niet met de auto naar het werk te komen, maar met de fiets en zo het klimaat te beschermen. Jullie kunnen de docenten vragen om ook met de fiets naar school te komen (en aan de leerlingen die met de brommer komen vragen om ook met de fiets te komen). Beter is uiteraard om dat niet één dag te doen maar het hele jaar door!

tweedagen

Een ander makkelijk uit te voeren initiatief is de Warme Truiendag. Elk jaar weer gaat Nederland in februari energieverspilling te lijf door de verwarming lager te zetten en energiebesparingssuccessen te delen. Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar gezellig en comfortabel 6% energie -en dus 6% CO2- per graad! Vraag je school om mee te doen!

Het Technische College Saint Joseph uit Comines in Wallonië (België) brengt theorie en praktijk samen in het project Soléole. De leerlingen leren over klimaatverandering en over alternatieve energiebronnen én bouwen samen met de docenten hun eigen zonnepanelen en hun eigen windmolen; daarmee profiteert ook de school. Een ideetje voor jullie eigen school?Tot slot wijzen we jullie op de Energy Challenges: Slim met energie op school. De Energy Challenges daagt jongeren van het voortgezet onderwijs uit tot een duurzaamheidscampagne. Elke school vormt een team (leerlingen + docenten) van ‘Energizers’. Dit team neemt het voortouw om de school en zijn omgeving te verduurzamen! Tijdens de campagne gaan de teams op onderzoek uit in de wereld van energie, techniek en duurzaamheid.Vraag
1) Bedenk een eigen 'nationale dag' die klimaatverandering helpt tegen te gaan.
vorigestapvolgendestap