In 2012 riepen de Verenigde Naties 11 oktober officieel uit tot Wereldmeisjesdag. Een belangrijke dag, want dagelijks worden miljoenen meisjes in ontwikkelingslanden achtergesteld, uitgebuit en gediscrimineerd. Alleen omdat ze meisjes zijn.

Met de hashtag #GirlsGetEqual vraagt Plan International Nederland extra aandacht om meisjes en jonge vrouwen wereldwijd te steunen in hun strijd om gelijke rechten en kansen.

Op 11 oktober krijgen meisjes het voor het zeggen met de internationale campagne 'Girls Take Over' van Plan International. Over de hele wereld nemen ze symbolisch belangrijke posities over. In de politiek in het bedrijfsleven, in de journalistiek, in de sport, etc. Sectoren waar meisjes, met name in ontwikkelingslanden, vaak minder snel toegang toe hebben. Op deze manier vragen ze aandacht voor het feit dat meisjes de kans moeten krijgen mee te beslissen over hun eigen leven en de wereld waarin zij leven.

Zie ook:


Klik hier voor een vertaling in het Nederlands

Bedenk je eigen campagne waarmee je aandacht vraagt voor de gelijke rechten en kansen voor meisjes (en plaats die op Twitter met #GirlsGetEqual) en als het kan doe je dat op 11 oktober op de stoel van de directeur van je school of een organisatie in je buurt (#GirlsTakeOver).
vorigestap