herbst
Burgemeester Jess Herbst

Jess Herbst is burgemeester in New Hope, Texas. Jess is geboren als Jeff. Als Jeff was ze al een aantal jaar actief in de gemeenteraad. En nog voordat ze tot burgemeester verkozen werd, begon Jess met haar hormoontherapie. Toen ze er klaar voor was stuurde Jess een bericht naar de zeshonderd inwoners van New Hope, dat ze transgender vrouw is en verder door het leven zal gaan als Jess.

De eerstvolgende gemeenteraad bijeenkomst was geweldig zegt Jess. De mensen behandelden mij nog steeds hetzelfde, ook al zag ik er anders uit.

"Mensen hier geven niet om hoe ik eruit zie. Ze maken zich druk om de troep in de tuin van de buren, die ik na jaren eindelijk heb laten opruimen."

jones
Monica Jones
Het verhaal van Monica Jones is een van de vele voorbeelden van transgender mannen en vrouwen die lastig gevallen worden door de politie. In Arizona beschouwt de politie iedere donkergekleurde transvrouw als een prostituee.

In mei 2013 liep de studente en transvrouw Monica van de Arizona State University over straat om naar een bar te gaan toen ze aangesproken werd door twee mannen. Ze boden haar een lift aan en Monica stapte de auto in. Eenmaal in de auto werd duidelijk dat de mannen dachten dat Monica een prostituee was. Monica heeft meerdere malen aangegeven dit niet te zijn, maar de twee mannen, die undercover politie agenten waren, hebben haar desondanks gearresteerd. Ze heeft 15 dagen in de gevangenis gezeten en een jaar later is ze veroordeeld schuldig te zijn aan het uitdragen van prostitutie.

In heel Amerika werd actie gevoerd tegen haar arrestatie met de slogan 'We stand with Monica Jones'.

Beth Brooke
Beth Brooke is directielid van Ernst and Young (EY) met vestigingen in 150 landen en meer dan 200.000 medewerkers. Ze kwam openlijk voor haar homoseksualiteit n.a.v. een film voor en over LHBT-jongeren in de EY-campagne 'It Gets Better'. 

Margriet van der Linden, presentatrice van de Nederlandse documentaireserie 'How to be gay', spreekt met haar:Vragen
4) New Hope is een conservatief stadje in Texas. Toen Jeff Jess werd, was dat voor niemand een probleem. Geef aan waardoor dat zou komen.
5) In het affiche 'We stand with Monica Jones' zie je ook de spreuk 'Stop profiling trans women of color' ('Stop met profileren van gekleurde transvrouwen') staan. Wat bedoelen we met 'profileren' en waarom zijn veel mensen daar tegen?
6) Waarom is de campagne 'It gets better' voor LHBT-jongeren zo belangrijk en waar zal EY op haar beurt van profiteren?
vorigestapvolgendestap