eu logoHet EU-project 'Grenzeloos' ('Get up and Goals!') biedt verschillende lessenreeksen voor de klassen 3 en 4 havo/vwo over de overkoepelende thema's Klimaatverandering, Migratie en Vluchtelingen (& Asielzoekers). In 2019 komen daar lessenseries over Gender(on)gelijkheid en Ongelijkheid tussen landen bij. In 2019 worden deze lessen nog uitgebreid met begin- en eindtoetsen.


Elke reeks telt negen, tien of elf thema's, elk goed voor twee lesuren, en een afsluiting. Het staat de docent vrij om uit de elf thema's zijn/haar eigen keuze te maken. Voor docenten is er bij elke les een docentenhandleiding beschikbaar met educatieve suggesties, antwoorden op de vragen en de kerndoelen/eindtermen. Om toegang te krijgen tot de docentenhandleiding dient u zich wel eerst te registreren.

courseinenglishHet leerlingenmateriaal bestaat elke keer uit een introductie, de leerdoelen en een aantal stappen (2-7). Elke laatste stap levert een creatief eindproduct op.

De digitale lessenseries zijn niet in beton gegoten. Voor commentaar en verbeteringen leert CMO graag van de ervaringen van de docenten. Voor docenten die (delen van) de lessenreeks ‘Klimaatverandering’ en/of 'Migratie' in de klas willen uittesten heeft CMO* ook een budget van de EU-beschikbaar.
Als u (een van) de lessenreeks wilt uittesten én u daarna de leerlingen enthousiast kunt krijgen voor een eigen leerlingenactie slaat de school twee vliegen in een (financiële) klap. Klik daarvoor op de ludieke actie rondom klimaatverandering en op de ludieke actie rondom migratie.

* Neem contact met Harry de Ridder van CMO: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 024-3615902

De leerlingen kunnen via een pulldownmenu heen en weer gaan of van de pijlen 'terug' en 'verder' gebruik maken.
Veel lees- en lesplezier!
vorigestapvolgendestap
drielessenseries4