ja_mageia

 

1000 soldaten
altijd
iemands vader
altijd
iemands kind
___

Willem Vermandere

Speel: sneaker sweatshop

Zweet mee in de sneaker sweatshop! Zweet mee in de sneaker sweatshop!

Wil jij weten wat er allemaal bij komt kijken voordat jouw nieuwe sneakers in je kast staan? Speel dan Sim Sweatshop, een online spel dat je informeert over de arbeidsomstandigheden in de sportschoenindustrie.

Grote bedrijven in de kledingindustrie besteden het maken van hun producten vaak uit aan bedrijven in lagelonenlanden. Miljoenen arbeiders staan daar in fabrieken tegen een hongerloontje jouw sportschoenen en spijkerbroek in elkaar te zetten.

In elke uithoek van de wereld staan duizenden van deze sweatshops: van China tot Mexico en van Kenia tot Turkije. Deze fabrieken betalen vaak lage lonen, dwingen arbeiders om lange werkweken te maken, maken gebruik van kinderarbeid, ontzeggen arbeiders het recht om een vakbond op te richten, ontslaan vrouwen die zwanger blijken te zijn en doen weinig om de werkvloer veilig te maken. Niet iets waar je meteen bij stilstaat als je een sprintje op je nieuwe schoenen trekt.

Maak ook een werkdag van 12 uur tegen de riante betaling van $6,05. Beleef de wereld achter jouw sportschoen mee via het online spel Sim Sweatshop.

Bron: OneWorld, augustus 2009