ja_mageia

 

Men vervoert
democratie
niet in een
pantservoertuig
___

Jacques Chirac

Wat doen de VN?

De Verenigde Naties vinden het heel belangrijk dat arme mensen een microkrediet kunnen krijgen. De Algemene Vergadering van de VN heeft 2005 zelfs uitgeroepen tot het Internationale Jaar van het Microkrediet. Ze vinden het geven van microkredieten een prima manier om armoede te bestrijden. Maar als je een mikrokrediet nodig hebt kun je niet bij de VN aankloppen.

jaar van het microkrediet

Toch doen de Verenigde Naties een heleboel om microkredieten te bevorderen. Allereerst is er een apart fonds: het United Nations Capital Development Fund of UNCDF. Dit  fonds helpt enkele van de armste ontwikkelingslanden door geld beschikbaar te stellen aan banken en andere organisaties in die landen. Die kunnen dat geld dan weer gebruiken om microkredieten te geven.

UNCDF

UNDPDan is er die andere organisatie van de VN, het United Nations Development Program, UNDP. Het UNDP houdt zich onder meer bezig met bestrijding van armoede in ontwikkelingslanden. Ook deze organisatie zorgt ervoor dat mensen microkredieten kunnen krijgen, maar dan in álle ontwikkelingslanden.