Leadership

Opdracht

fotozoektocht01-verkleindEnkele jaren geleden vond Alie Nieuwenhuis uit Deventer bij het opruimen een aantal foto's. Van één van de foto's was het lijstje kapot. Ze wilde het kartonnetje achter de foto hergebruiken voor een nieuw lijstje. Op de achterkant van het kartonnetje was een andere foto geplakt, een foto van een  groep kinderen. Ze werd nieuwsgierig en vroeg zich af: 'Wie zijn deze kinderen?'.


opdrachtOpdracht
De opdracht bestaat uit twee delen:

  1. Jullie gaan op zoek naar de kinderen op de foto. Wie zijn ze? Wanneer is die foto genomen? Hoe is het met hen gegaan?
  2. Voor het tweede deel van de opdracht 'adopteer' je een van de kinderen op de foto. Er zijn 22 kinderen, alleen over de jongen links naast het meisje in het wit is niets bekend. Deze 21 kinderen worden verdeeld over de klas en iedereen krijgt er één toegewezen. Schrijf elk detail op dat je kunt achterhalen.
    Sluit de opdracht af met een creatieve presentatie. Stel je voor dat het kind van de foto je beste vriend(in) is of je jongere broertje of zusje. Wat zou je aan hem/haar willen zeggen? Dat kan een gedichtje zijn, een poesieversje of een verhaaltje, een Facebook-berichtje of wat je maar kunt bedenken. De leerkracht bundelt alle presentaties in een gezamenlijke klastentoonstelling.